Posts

Showing posts from April, 2009

laughing

Image
i NEED toLaUgH.
life sometimes suck.
being happy can make me alive.
do me a favor.
make me laugh.


.........

i am a loner.lebih suke memerhati dan mendengar dari berkate-kate.kalau banyak berkate-kate banyak silap.bile banyak silap akan dilabel tak sensitif dengan perasaan manusia.jadi cakap bile perlu.

tak ramai kawan.dilabel untrustworthy people.kenape?sebab tegur manusia lain dan disalaherti manusia lain.sedangkan sendiri ditikam same kawan lain.haha~kelaka nak sebut kawan bagi mereka yang back stabber.

terlebih pendiam.dilabel sombong.anti sosial.mungkin salah barang kali jadi pendiam.mereka yang ramah itu yang terbaik mungkin.

bingung dan terase bangang.

hari ini

hari nie.rase bosan yang melampau.ye. tak sedar isnin neh ade paper ketiga.otak menerawang cari idea nak buat ape. pagi2 bangun buat asignmen yang tak siap lagi. berusehe bia otak tak semak.tetibe terfikir tentang mereka.tak paham dengan mereka.kenape, kenape dan kenape berulang-ulang dalam pale.tinggal dalam ruang yang same.bangunan yang same.kelas yang same.komuniti yang same.

tapi.

maseh ditakuk pemikiran yang sempit.bosan.bosan dengan kerenah manusia yang hanya tahu menyakitkan jiwe manusia lain.bosan dengan manusia yang menilai manusia lain kerana perilaku yang kasar bukan hati budi yang tulus.bosan dengan bualan mereka yang penuh dengan kejahatan manusia lain.bosan dengan mereka yang menganggap diri dah cukup sempurna.

bosan.

biar kurang kawan.asal kan kawan yang sedikit tue adelah kawan yang sentiase ade menemani hari2, mase2 susah dan senang.dari ramai kawan tapi dipenuhi dengan kate2 dusta.muke yang bertalam lapan.penyampai berita tak bertauliah.repoter tanpa gaji.mereka nie mema…

angus, thong and perfect snogging~

waha~memang best menghabiskan mase tengok movie.ye.release tensi.ari nie paper second.GIS.tak susah pun tapi sebab daye ingatan yang kurang kuat menyebabkan jawapan amat payah nak ditulis kat buku jawapan tue.ye.saye memang lemah daye ingatan.padan la ngan muke saye.huhu~saye tengok cite title entri neh.sangat best dengan mendengar slanga british.sebab jarang didengar di malaysia slanga british neh.best2~cite nie sangat menarek.dan sweet.tahu memang dah lame pun cite nie.tapi tak kesah la nak cite gak.ape peduli.lalalalala~cite nie pasal georgia yang mempunyai low self-esteem.tapi sebena nye die sangat cute.bley kate ade part2 nye die sangat chantek.die admire same mamat name robbie nie.waha~this guy memang sangat sweet ahhh.bersih je mate tgk die.tapi ade penghalang plak nak date same mamat neh.but still georgia nie ignore je pompuan name lindsay neh.die same bestfriend die jas plan cene nak dekat same robbie nie.and its work.walla~macam2 happen and lastly robbie tue memang suke pun …

wtfish~

sekarang tak tahu la pe pasaan.bercampo baur.tak tahu nape jadi macam nie.maybe sebab semalam kot.unexpected thing happen.sekarang dah banyak persoalan dah.tak terjawab.sape nak jawabkan?angkat jari kaki anda yang paling hujung dan kecil tue.kalau bley angkat memang hebat ah.tabik wat anda.huhu~sebena nye nak hilang kan rase yang tak best sekarang neh.esok dah start final.ape pasaan pun tak de.tak rase macam final.rase macam ari2 bese.cume beze nye tak ade kelas sepanjang ari.bley tido sepanjang ari.atau menatap buku sampai buku menyampah ngan muke sendiri sepanjang hari.haha~tulun la buang kan rase tak best nie.tak mahu berlaku perkare semalam dan pagi neh.aishhh~so damn guilty sama Tuhan.ya.guilty.tinggalkan die?no.die part of my life.mane bley tinggal2.so nak buat macam mane kalau die jadi camtue?sebenanye sangat scary dan creepy semalam tue.tapi wat2 cool then gelak2 tahi.sebenanye creepy sampai terfikir kalau silap cakap die jadi camtue cene nak buat.lari?bertafakur?berzikir kat …

fikir~

Image
fikir.ya.berfikir.fikir ape yang kite nak dalam hubungan.
untuk kenal mereka. untuk sayang mereka. untuk ambil berat tentang mereka.
doing things together. make them happy with us. being a shoulder to lean on.to cry on.
support each other through the good and bad time.
lend an ear to listening to them. to hear them.
completing each other.
ape lagi?
i think i miss something here.but i dont know.
im still new about all of this stuff.even i do have a few experience.
before this i do know what i want.
but today i dont know what i want anymore.
i dont want to hurt them.i do love them.
but real i dont know where this lead us.
i just dont know.and God please help me.

mowning~

Image
pagi.saye suke pagi hari.lagi saye suke bile saye bangun dengan cahaye matahari menerjah dari tingkap.rase kesegaran di situ.lately neh,bahase yang agak melankolik.yang ntah pape.dia pun dah start jadi melankolik.haha~sengal.mahu pulang.tapi hari rabu nie dah start final.paper english.bunyik nye macam senang.tapi hakikatnye tak sesenang bunyi itu.huhu~lepas paper english,paper GIS.yaaa!!!maseh banyak lagi yang perlu dibace.maseh banyak yang perlu dihafalkan.mengharapkan neuron2 minda mampu menghafal setiap hafalan.then paper fizik atmosfera pule.ye.subjek neh subjek membunuuh untuk sem neh.lost jap.macam tak tahu ape2 tentang subjek neh.macam mane neh mahu jawab final.harung jela.paper ke4 paper map and survey.yeaaaa.subjek feveret.owh,mama suruh pulang labour day nanti.mahu celebrate mierul yang nak masuk matrik.celebrate bufday along yang dah lepas.ya.musti pulang.sebab nak makan yang sedap.haha~lapar plak cakap pasal makan.tapi tak bley lame2 kat umah.nanti tak study.jadi peneman s…

tak de tajuk~

saye bace dua blog yang bagi saye amat menarik.
si isteri yang berpuisi dalam bahase yang hanye mereka2 saje yang paham.
tapi maseh menarik.ya.amat menarik.
si suami dengan bahase yang mudah difahami.
dan yang paling mengharukan.
bile si suami sentiase memuji si isteri.
menceritakan pertemuan mereka.
simple nye hidup mereka.
bile membace bahase mereka.
diri dapat merasekan cinte antare mereka.
cinta yang kuat.yang kukuh.
sangat menggembirakan.
mane2 manusia yang membace juge akan rase cinte mereka.
cerita mereka membuat manusia2 lain mahu merasekan cinta seperti mereka.
ya.mahu.
cerita mereka membuat diri mahu meneruskan hidup same die.
mahu mengharungi semua same die.
mahu rase perasaan yang same dengan die.
mahu mengekalkan apa yang ada dengan die.
mahu gembira dengan die.
mahu rindu dengan die.
mahu sayang dengan die.
mahu sedih same die.
doa diri biar kekal same die.
ya.semua dengan die.
terima kasih kerana membace hasil keharuan saye.
huhu~

hipokrit

Image
hipokrit.manusia perluhipokrit.
benarkah kenyataan itu?


tapi mengapa perluhipokrit?
kate mereka tak mahu menyakiti jiwa orang lain.
kate mereka mahu sesuai kan jiwa dengan keadaan.
kate mereka untuk kebaikan semua.
kate mereka untuk kebahagiaan semua.
kate mereka biar jiwa kite yang sakit tapi bukan orang lain.
kate mereka manusia memang perluhipokrit.
kate mereka tidak ade manusia yang dapat lari dari hipokrit.
kalau begitu bile masenye kejujuran itu akan keluar?
masih adekah manusia yang tidakhipokrit?
karakter yang bagaimana dikatakan hipokrit?
karater yang bagaimana dikatakan tidak hipokrit?
keliru.
adekahhipokrit itu satu keperluan?
umpama perut memerlukan makanan.
umpama manusia memerlukan udara.
umpama mata memerlukan kanta.
umpama kaki memerlukan alas.
maseh.
keliru.
tanyakan pada diri perlukahhipokrititu.
kalau bertindak jujur akan porak peranda kah dunia?
kalau hipokrit akan aman kah dunia?
ya.maseh.
keliru.
kalau kite membiarkan jiwe kite yang sakit untuk kebaikan orang lain,
sampai bile mahu tanggung…

again~

ya dan lagi sekali penmemandu saye HILANG.begitu juge KUNCI bilik saye.
KE MANE PEGI KEDUA-DUA PERKARE PENTING NEH.
saye malas mencari.bak kate ana miscall je mereka.
ye saye dah miscall tapi mereka tetap jua tak muncul2.
ya.mereka.
degil tak mahu memunculkan diri.
ye saye mamang seorang yg cuai.
menyebabkan kemarahan semua org.
masalah saye.
macam perlu tampal reminder di dahi.
poor me~

yay!!!

i have found my damn precious tumbdrive...
saye jumpe die kat bilik ana.
silly me.tak pepasal panik di pagi hari cari tumbdrive.
huhu~

lost!!

i had LOST my damn precious tumbdrive!!!!

done~at last

keje saye akhirnye siap juge.huhu~hanye untuk english jela.
programming saye tak siap lagi.bukan tak siap ape.tak bley nak execute je.
saye sangat la berusehe compile die biar bley execute.
but still error tue muncul jua.siap ngan warning.
macam mane neh.esok nk present dah.
saye nak die berjaye di'execute'kan.
dah kua output tue dah cukup puas hati dah.
saye cari2 mane silap saye.
tapi tak jua saye jumpe.
tanyekan saje pade yang pakar.
monolog hati dayah lagi.
aishh~mase yang singkat nie nak tanye pade sape kalu tak pade lecturer.
tapi esok nk present dah.tak kan nak tanye esok kot.
esok jela dayah.nak wat cene.kamu dah berusehe.
ye betul saye dah berusehe.cume saye tak tahu mane silap nye.
saye perlu tido.esok nak bangun awal.nak pegi print english neh.
gud nite.i am hoping no more nitemare.
see.anda memang rajen membace hasil rapuan saye.
terharu saye dibuat nye.

kemalasan~

saye yang malas.malas nye saye.nye saye malas.
hahaha~petang nie saye ade test map and survey.
saye dah buat note.bersengkang mate malam tadi.macam betul je.
saye tido je banyak.bersengkang mate tue hanye rekaan semate-mate.
memang saye dah buat note.tapi saye maseh malas untuk menghafal segala rumus.
maseh malas nak membace setiap patah perkataan yang saye tulis.
sebab tulisan yang seperti cakar kambing.
memang tak menarik mnt utk membace.
tapi saye maseh banyak mase untuk menaip.
hebat kan saye.membuat perkare yang kurang penting dari yang lebih penting.
owh minda tulun la menghafal dengan pantas.
supaye tak payah la menatap nota2 neh lagi.
kenyataan tak seda diri.huhu~
tak nak menatap note konon.
weh final tak lepas lagi.
banyak la tak nak menatap note.
saye suke subjek map survey.
saye pasti boleh.
kate dayah dalam hati.
saye maseh tak berperasaan sekarang nak menjawab test petang nie.
kenape?hanya detik hati yang tak bersuara.
minda saye maseh memikirkan keje yang perlu dihantar esok.ESOK!!!
malam nie…

just bubbling~

Image
piza.me.tika

last sunday i was hang out with piza and tika.
heaven and iam really enjoyed it.
stress out sebab this week is disaster.penuh ngan keje.
repot.presentation.asignment.
sebab this week last week for lecture.next week dah study week tapi still ade presentation.
what the fish~so ahad lepas saye hang out ngan kawan saye yang bley dikatekan sopan.
tapi tak sopan.cene tue?haha~question mark for me too.LOL.
saye baru je balek dari beli dan belah makanan petang ahd tue.
sampai je bilik tika mesej.'free tak petang nie cik?'.
then i reply 'bley la kate free nape?'
die ajak gie men bowling.haha~that girl die dah start addicted ngan bowling.
tapi tak pe tika i am too be addicted to bowling.tapi tak reti men pun.
men baling suka ati saye je.
mase first time main bowling,perkare memalukan belaku pade saye.
mase nak baling tue kan tetibe saye rase nape tangan saye ringan ye.
mane bola tue pegi.then i realise bola tue ade kat belakang.
waaahhhh2~mereka yang menonton ketawe yang terbahak.
ma…

sundae mowning~

Image
pagi ahad yang sunyi.
saye suke pagi ahad.sape yang tak suke?angkat punggung anda.hahaha~
saye sebenanye berangan nak umah tepi pantai.so bile lepas subo tue saye bley tgk sunrise.
see.keindahan ciptaan Tuhan tue memang sangat indah kan?kan?
bile tengok sesuatu yang chantek pagi-pagi neh mood pun rase gumbire je.
saye suke bile mood saye happy.saye akan jadi rajen yang luar biase.
haha~jadi jangan la masalah melande di pagi hari.
nanti the whole day saye rase tak best.
macam semalam saye tak cukop tido sebab siapkan term paper yang kene due arinie.
then pepagi saye dapat plak berita yang memang tak menyenangkan.
aishhh~terus je saye rase mood saye mati time tue.
tapi saye tak salah kan mereka yang menyampaikan berite tue.
mereka tak tahu.tak pe.mujur mama datang petang tue ngan mierul.
so,kurang sket rase tak best saye tue.
tapi sebenanye berita tue saye memang tak patut kesah.
sebab masih terlalu awal.saye tak kenal mereka mereka pun tak kenal saye.
its not a big deal.tapi time dapat berita tue mema…

final~

im counting my days for final exam and of course holiday.yay!!!
sekarang nie nga kelas map and survey.
penat dah tgn menulis dgn pantas.
tulisan memang tak yah kate la.buruk yg amat.huhu~
tapi tak kesah la..yang penting kan isi msti ade.
sebena nye tak masuk otak langsung ape saje maklumat yang lecture bagi neh.
mencurah-curah ke ladang gandum.tapi nie tak sempat ke ladang gandum pun.
dah tersekat kat tengah jalan.huhu~
penat hari nie wat lab GIS.baru taw susah nye lab tue.
baru wat layer road je dah macam pe dah nie.
badan sume sakit2 gaye macam baru pas bersukan.
sedang kan duk menatap laptop je.
nie sume penangan lab GIS tue.aiya~
kene due term paper ahd neh.waaa~tak siap lg.
owh gosh!!!
a lot of works to do.
got to go.mahu pulang.nak siapkn lab GIS.
semangat2~