Posts

Showing posts from June, 2010

falling slowly glen hansard

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You'll make it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along


lagu nie best sebab ade bunyi piano,gitar,biola.3 instrument yang paling aku minat.dan lagi menawan kalau lelaki kachak boleh main these 3 instrument.malangnya yang ada hanya lelaki yang boleh bermain bola sepak saja. (--") angan2 saja nak lihat lelaki menawan main 3 instrument neh.
i dont ask much.
just understand my situation could not be that hard
arent you?

orang-orangan

aku paling annoyed orang begini:

orang suka cakap dia kenal aku but at the same time buat perkara yang aku tak suka.kalau betul kau kenal aku semestinya kau akan avoid dari buat perkara yang aku tak suka.
orang yang tokok tambah cerita biar cerita jadi makin hot dan secara automatik manusia lain fikir owh hebatnya engkau.owh kasihannya kau.owhhh3 dan segala owh.
orang yang bercerita bahawasanya saya dianiaya.semua orang jahat cuba jatuhkan saya,dengki khianat.saya lah yang paling suci disitu.orang yang suka promote diri sendiri paling baik.orang lain ditunding jahat berhati busuk.orang yang pura2 bijak dalam segala hal,rajin dalam segala kerja semata-mata ingin meraih perhatian serta pujian.orang yang suka melenting,marah2.orang suka mengadu domba.segala hal kau nak ngadukan.betul2 kurang perhatian.orang suka mengadu sakit yang tak berapa nak sakit.contoh tangan terkena percikan minyak panas,tapi sakitnya macam tergoreng tangan dalam minyak panas.sekarang puas hati.hal2 di atas tidak ber…

berkecai macam kaca

hadiah pertama dari chek ayah dah berkecai.patut rasa sedih kan.tapi ntah tak rasa pape.tapi memang sayang pun.sekarang habuk pun tak de.tinggal body je.semua kenangan dah hancur.tak ada ape yang tinggal.jadi macam mana nak ingat semua?
aihhh.
(--")

just a tiny bit memory.

sekarang dengar lagu broken by suzairi sezali.while listening to this song sebenarnya teringat sesuatu.setiap bait lagu nie memang kene dengan situasi 4 tahun yang lepas.remind me when i had my first heartbroken.sekarang bila ingat balik macam hmmphhh,tak nak ingat sebenarnya.hahaha.bila heartbreak mesti la sakit kan.tapi aku macam orang gila.koyak2 kertas tolong permudahkan orang2 berkenaan untuk recycle balik kertas tue.tak de dah kenangan masa sekolah. :D dan lagi tengok tv sepanjang hari dan gelak macam orang sakit jiwa semata-mata nak hilangkan rasa sakit tue.tak tahu nak terang macam mana sakit tue.rasa sendiri la kan.tapi kalau boleh jangan lah.sebab penat.hahaha.

macam biasa aku yang dipersalahkan sebab memusnahkan hidup orang lain.sebab musabab aku buat macam tue pun sebab nak sedarkan manusia.ego tinggi kau tue tak bawa kau ke mana.tak junjung kau ke langit tinggi pun.at least kau dah pandai hargai orang kan.magic words please,thank you pun kau dah boleh sebut kan.tak perlu e…

rambut kusut otak serabut

diluah mati mak ditelan mati bapak.ke terbalik.entah.yang penting sekarang kusut sudah rambut.serabut sudah otak nak decide.kalau boleh tak mahu buat mana2 pihak kecewa lagi2 chek mama.tsk~(TT)

kawan minta tolong aku jadi fasi.emm.aku plak dengan tak fikir panjang terus decide.bila tengok tarikh baru aku ingat akak aku dah naik sem then adik aku kerja lagi.semestinya tinggal chek mama dengan aku je kan.bila dah tinggal berdua maka aku la yang bantu chek mama niaga kan.berat hati pula nak pergi.tapi sebab dah bagi nama aku yang serba salah.lagi2 tengok muka chek mama.siapa nak bantu dia.kalau ada akak aku mungkin lega sket la kan.at least ada orang nak bantu kemas rumah dengan settle kan barang2 nak niaga.

bila ada hal2 macam nie selalunya aku akan lebihkan chek mama sebab priority.tapi sekarang nie aku terpaksa pujuk chek mama untuk bantu kawan aku nie.waha.sangat la susah nak decide bila berkaitan orang2 penting neh.bukan mudah tau nak buat pihak2 tertentu faham kedudukan kau,situasi k…

short term memory mungkin?

aku rasa aku mengalami masalah short term memory.atau lagi senang aku lebih ingat benda yang sakit dari benda yang tak sakit.bila kawan2 tanya weh kau ingat tak perkara ini dan ini masa kita ini.aku macam blurr tak boleh recall balik.bila chek mama tanya ingat tak kita pergi rumah ini masa ini yang adik kata ini.aku macam what the hayche.tak ingat langsung.tak boleh recall.masa sekolah rendah aku tak boleh recall masa aku darjah 4.cuma aku boleh ingat masa itu gigi aku ditampal dan tak boleh makan karipap yang chek mama bekalkan.

kadang macam fikir ruginya bila tak ingat waktu yang dah berlalu sebab itu semua memori yang jadikan aku sekarang.aku masih berfikir masa bila aku berubah jadi ini.sedangkan mama boleh ingat nama guru sekolah rendah dia.aku plak macam orang hilang memori.tak ingat.bila tanya tak ingat.lagi bila study aku hafal macam orang gila in 2 sec aku boleh lupe semua.semua bukan dua tiga kerat perkataan.obviously macam serius je masalah tapi aku cuba kuatkan balik memori…

code name blue

Image
aku memang gila mendonlod video we got married seohyun dengan yonghwa.setakat nie da 7 episod.wahaha.semangat gila sebab couple nie memang sweet.lagi2 yonghwa serius gentleman ah.bila dah tengok yonghwa mesti tengok member band die kan.tibe2 minat minhyuk.comel3.mungkin perlu naik atas bangunan dan jerit weh dunia aku suka minhyuk.bwahahaha.



terus minat cnblue.tapi memang tak rugi ah minat sebab lagu2 mereka memang best.dengar sampai muntah sampai gegendang telinge dah tak larat nak dengar lagu mereka ulang2 macam aku dengar lagu shinee.yang penting mata sepet itu memang mengujakan ah.macam eunhyuk.bukan obses sampai segala benda ambil tahu.cuma suka lihat lagi2 time eunhyuk menari memang akan buat kau pun terasa nak menari.lalalalala~

dalam shinee aku suka minho sebab karakter dengan mata dia yang comel.dan lagi sebab muka dia macam low chen yen classmate aku.hahaha.hari2 pergi kelas memang cuci mata tengok muka dia je.


tak tahu sejak bila minat lelaki mata sepet. (-_-)"

si penjual ais krim

having fun today.beli dua komik dan puas hati sebab best.sila la beli komik si penjual ais krim karya zint.sangat kelakar.huhu.actually tak tahu nak update ape.

sekian terima kasih.

gembira.rasa terharu sebab dah berjaya kumpul komik.
bangga.

fakta yang tidak diketahui oleh saya

fakta yang baru saya tahu tentang lembu pendek:

binatang keempat terbijak dimana kebijaksanaannya mengalahkan kucing mahupun anjing.tempat pertama diungguli oleh chipanzee,kedua dolphin dan ketiga gajah.(owh.kagum3)lembu pendek menyejukkan badan mereka dengan berkubang dalam lumpur akibat tiada liang peluh di kulit mereka.kulit lembu pendek sangat licin dan tidak ada sebarang kedutan.(kagum sekali lagi)

little fella

Image
hey you!meet my new friend.

dempol




makan gelojoh na mati sampai masuk kan badan dalam mangkuk.



last night mama pegi pasar.and this little fella ikut je mana mama pegi.mama gets annoyed but sebab kesian sangat dengan si bulat kecil nie,so mama biar je dia ikut till sampai dekat kereta.then mama buka pintu and this little fella masuk dalam kereta.bila sampai rumah mama cakap this little fella asyik ikut je mama pegi.when i saw her,i just waaaaaa so damn cute.comel na mati.so i named her dempol.sebab perut die sangat bulat.haha.so sekarang shabu dah ada kawan baru.

words

bring me to life.i walk again on my own path,my own way.the world is cruel outside.i should go slowly and disappear as they wish me to.when i close my eyes at night there is only one person in my mind.i pray he will have a good sleep,a good dream,a good friends,a good love and a good life.when i open my eyes every morning there is also one person in my mind.i still praying for him.i can only pray.keep pray.