Posts

Showing posts from August, 2010
200th entry:
i miss drug. cant wait to meet him. cant wait to spend my time with people i love.
i love you. always.
:)
thanks to amy sebab bawa saya keluar sahur makan roti bom and now,perut sakit memulas-mulas.proses digestion saya pada bulan puasa sangat bagus sebab setiap hari saya buang you-know-what.hehe.saya sudah kembali happy sebab drug kata nak bagi surprise.weee.eh bukan harap pun sebenarnya surprise2 neh.tapi lebih kepada mahu celebrate birthday saya sama drug.saya rindu dia.sob3.
im drooling for those fifi's cute cuupcakes.sound tempting.selepas diskusi bersama drug,didapati drug mahu tolong saya ambil kan order if i want to.hehe.tapi boleh tak nak demand buat design lain sket,kene charge tak?ini first time saya mahu beli cupcakes.actually those cupcakes nak bahagi dua.half for drug's family and another half for my family.hehe.
sebenarnya nervous sangat mahu ke taiwan even its a month away sebab ini adalah kali pertama saya jauh berbatu-batu dari family.it is a trip organize by my program.tempting dan saya sangat suka travel.yeahh.suka sangat sebab dari situ boleh dapat macam2 pengal…
hahaha.seronok kan boleh update seberapa banyak kau nak kan.lagi2 bila orang tak baca blog kau.lagi2 bila kau dah lame tak tulis jurnal hidup kau.eeuww.jurnal.aku tak tahu la aku start annoying dengan sorang neh.dah lama kot tak rasa marah.marah yang sangat marah.menyampah yang sangat menyampah.ini semua jasa orang itu.tapi sekarang aku tak tahu lah bleh handle ke tak emosi macam nie since we both pun macam nak split up dah.silent kills me.haha.balik pada topik annoyed tadi.ada lah makhluk Tuhan nie.aihh memang cakap nak menang jelah.tak boleh orang lebih sket.kadang2 cara dia cakap tue memang sampai nak gaduh dengan orang lain.eh aku tak la kan.apa ada hal.layan kan je orang macam nie.biar dia cakap-nak-menang sampai akhir hayat dia.tak efek kot cakap-nak-menang dia dengan hidup aku.hehe.
well,selagi aku boleh tahan,aku tahan kan jela.tapi kalau dah sampai limit memang bercakap pun tidak la kan.malas gila aku nak cakap lebih2.leceh.aku dah lama gila tak mesej rakan2 baik.tak bersosial…
i want a house macam dalam cite coffee prince.damn its beautiful.i miss someone and yet i need to ignore it.so tortured.keep listening to jojo keep forgetting.aiihhh.i need to forget just awhile,please.
hari ini sangat penat.tido pun tido2 ayam.tido bangun tido bangun sebab pukul 8 ada test.dari 12 soalan yang mampu jawab 10 je.2 lagi memang tak tahu.tadi ada briefing pasal program global out reach.paling best akan ke taiwan selama seminggu.wott3.sangat suka.*lompat2*jadi masa raya adalah masa yang terbaik untuk minta sponsor dari keluarga,sanak saudara serta jiran tetangga. :D

2 minggu cuti.mahu ke mana ya?
its time to let it go and blablabla.the series of sorrow and grieving will never ever happen because i am a strong girl.i live because my own will not because others.so long people.may you find your own happiness then.owh yes.i cant keep all the presents especially the value one.i will missing them.sob3.
run away.i keep run away and hide.to protect myself i need to run away.
pagi tadi almost terlambat pegi kelas.i awake from dreamland.really nice dream.nasib baik bangun dan tengok jam tak sambung tido balik.kalau tak dah rugi tak pergi kelas.masih belum bayar tiket flight.maybe esok saing dengan classmate.i will on vacation.yayyy.vacation la sangat kan.tapi sayang.takde camera.sob3.
i miss my mom.tak sabar nak raya.wott3.
esok test system satelit dan juga presentation. moga dipermudahkan kerja untuk malam nie. dan tadi alhamdulillah. Tuhan permudahkan jawab kuiz walaupun soalan macam test. pengsan.
menangis.gaduh.hilang selera even perut lapar.
im waiting for someone to hold my hand and take me away far away
:)
kalau saya berduit mesti sekarang saya tak susah hati.
i wish i have a lot of money right now. so i wont starve myself to death just to fulfill the needed.
i wish i have a lot of time right now. so i can spend my time with my mom.
i wish my headache will go away just snapping my finger. so that i wont have to use cool blue gel anymore.
i wish this raya will full of blast. so that i wont die from boredom.
i wish people stop brag about their life. so that i wont feel annoyed.
i wish i can stay peace. so that i wont get mad easily.
i wish i have a lot of talents. so that i can do anything i want.
i wish i can draw nicely. so that i can express my feeling well.
i wish all the bitter thing will go like a wind. so that i can feel happy again.
i wish i wont change so much. so that i wont hurt people.
im have a lot of dreams. but i never chase any one of them. i just go with the flow.
but all these wishes. stay on wish. i never want any of wish come true.
because this is life. perfect is boredom. you never want anything that perfect.





semalam macam bengang kan.elok2 je tanya kejap lagi ayat macam nak mara.hahaha.sentap.last2 malas dah nak text.macam lantak la kan ikut suka.makin lama rasa makin jauh.sebab dah biasa jauh dah kurang text dah kurang cerita dan tak ada apa yang menarik.dah lali.sekarang pun rasa bijik mata macam nak terkeluar.kepala sangat sakit.selera makan kurang.bibir kering dan tekak sakit.masa buka mungkin tak mahu beli apa2.makan apa yang ada since kalau beli mesti tak abes.and a good news.will go on vacation.wott3.rasa macam dah tak lama.
kesimpulan:perlu mama.
akibat terlampau panas kipas level 1 pun rasa sejuk gile. kepala berat macam ada batu. gigi rasa longgar. rasa nak tidur meningkat. tekak kering. esok ada kuiz dan perlu hantar asignment. khamis ada test dan perlu juga hantar asignment. esok ada kire2 tapi bateri kalkulator dah kehabisan.
kene kuat.
bila tahu waktu mati itu tiba masa yang ada akan jadi lebih bermakna tiba2. rasa macam tak sempat nak buat semua perkara. senaraikan segala macam perkara sebelum terlambat. sebelum rasa menyesal menghimpit. berdoa diperlambatkan masa. berdoa moga masa yang ada, sempat untuk segala perkara. berdoa biar tiada air mata, bila jasad tiada. berdoa moga mati tiba, pergi dengan bahagia.



first ramadhan.

i miss my home miss my mom miss the dishes that my mom cook. i miss everything.
happy fasting everyone.
today's meal:hot choc, instant noodles with modified recipe.
:D

tajuk hari ini:aktiviti saya di masa lapang

bila saya bosan saya akan makan,makan,makan dan terus makan sehingga bekalan makanan saya habis.jadi perlu ke jusco lagi hanya untuk beli bekalan makanan seminggu yang telah habis dalam sehari.
bila sangat bosan saya akan tonton video yang telah saya upload,atau semua video pemberian ikhlas dari yamentos untuk saya,mahupun yang disedekah oleh yamentos gara2 kebosanan saya telah ditahap maksimum dan tidak mampu dibendung lagi.
bila bosan lagi pada keesokan harinya,saya akan mengisi nombor2 dari 1 sehingga 9 dalam petak2 yang berkenaan.macam permainan mari mengisi tempat kosong.sambil mengisi nombor2 dalam petak kesukaan,saya akan mendengar lagu bukan dalam jawi dan menyanyi di bahagian2 yang saya pasti saya mampu menyebutnya.
bila saya bosan seharian,saya akan melipat pakaian yang telah kering sambil menari seperti dalam video pemberian yamentos walaupun saya tahu urat2 bakal tergeliat sama.tapi demi menggembirakan hati yang bosan,saya terus kan jua.
bila saya bosan hari2,saya akan membaca…

semalam

thursday morning.yeaaaaa!!!kelas tiada langsung.itu tak bermakna boleh berlenggang ala2 kangkung tanpa mempedulikan kerja2 yang bertimbun.kerja sangat banyakkkkkkk.semalam hari yang tak-tahu-nak-describe-macam-mana-betape-blur-nye-otak.macam tue la.bangun dah terlambat dalam pukul 1020 pagi.bangun dalam keadaan terkejut dan masih ingat mimpi yang bukan2.bila dah siap,turun pergi bus stand.tunggu bus even jam dah pukul 11.mood untuk bercakap memang 100% menurun.jadi senyap sahaja dengan mp3 ditelinga.
bila sampai fakulti terus je jalan sampai blok b08.tiba2 perut rasa lain macam.keluar2 terfikir.eh kelas kat mana.macam blur gile kan tak tahu kelas kat mana.mesej min tanya kelas.terus rushing pergi blok c03 tapi sebelum tue tengok kelas bk13 nampak junior.eh bukan.turun bawah pergi tengok lab.bukan juga.jalan2 dengan muka tak-berapa-nak-bengang-tapi-cover-dengan-muka-tak-tahu-apa2.hahaha.bila masuk kelas semua dah ada.bila lecture masuk terus kene jawab soalan ala2 kuiz.aku ambil masa ya…

favorite semua

disebabkan kepala makin buntu.segala idea berterbangan ke bulan jadi bagaimana persiapan untuk bercakap secara konfiden dihadapan rakyat jelata pada keesokan harinya.wow.ayat panjang.hahaha.suka kan buat ayat panjang2 sampai orang jenuh nak cari titik noktah. :D
eh rindu nak tulis journal dalam buku latihan.journal jadah.sebenarnya malu nak sebut diary.tak glamer macam vampire diaries sampai buat series.hihi.sekarang nie aku stuck dekat my hobbies.macam senang kan tajuk dia.tapi idea tue tak mencurah2 ke buku nie.macam mana nak elaborate even dia minta 3 point je.tak banyak 3 je tapi rasa macam 30 point.ada je banyak hobi kan tapi yang betul2 bagi benefit kat diri sendiri ada satu je.hobbies mean kau perlu lebih dari satu hobi kan.masalah.sedangkan kau perlu membebel selama 3 minit dihadapan rakyat jelata.3 minit kalau kau tak elaborate 3 point kau dengan bagus,kau akan rasa macam 3 minit tue bersamaan 30 minit.hahaha.english memang bukan bidang aku.tskk.T.T
nie baru my hobbies.belum la…

randomsome

this time im thinking about something.i have back pain for i guess a long time.maybe start mase matrik.but should i worry about that?actually i always ignore the pain since i think it wont bring me any harm.i guess i should ignore it.my mom always called me squid like i am invertebrate mammal.hahaha.funny.i like to laying down all the time to reduce my spinal from pain.
when i was in high school i always write a journal.not everyday.it just when there is special thing happened to me.or there is something explode but i cant say it to anyone.and then i stop from write anything since i felt pain when you keep reading something that cause you hurt.but you can laugh all out loud when you read the past.its funny when i read my journal back.i am so immature, full of emotions,selfish,ignorant,bad tempered,get annoyed easily and moody.i am still moody until now.huhuhu.im still trying to get rid this all-moody-thingy.
what a chaos teen day.